Danes na našem planetu živi približno 7,6 milijard ljudi. Konec decembra 2017 je internet uporabljalo 4,1 milijarde ljudi, kar predstavlja 54% prebivalstva. To pomeni, da več kot polovica svetovne populacije uporablja internet. Zato je za globalna podjetja ključnega pomena to, da so spletne strani, marketinški materiali in druge spletne vsebine prevedene v različne jezike, kajti le-to zagotavlja uspeh na svetovnem trgu.

Da bi vaše poslovne strategije rasle na tujih trgih, vam svetujemo, da sodelujete s profesionalnim prevajalskim podjetjem.

Branje članka vam bo vzelo približno 5 minut.

Prednosti sodelovanja s prevajalsko agencijo

1. Profesionalna prevajalska agencija vam lahko pomaga pri lokalizaciji

Lokalizacija je jezikovna storitev, ki jo lahko zagotovi prevajalska agencija. To pomeni, da se vse prilagaja lokalnim kulturam, od jezika do oblikovanja barv in slik, ki se morajo uskladiti ne le s preferencami ciljnih potrošnikov, temveč tudi z zakoni in s pravili tuje države. Prevajalci iz strokovne prevajalske agencije so materni govorci in živijo v državah, kjer se uporablja ciljni jezik, tako da razumejo lokalno kulturo in vedenje potrošnikov.

2. Prevajalska agencija vam lahko pomaga pri poslovanju in trženju

Za poslovanje na nekem tujem trgu je priporočljivo, da pripravite svojo vsebino s pomočjo prevajalske agencije. Ta je že prej sodelovala s podobnimi podjetji in ima izkušnje s tehnologijo, kulturo in pozna vse prednosti določenega trga. S tem vam pripomore pri oblikovanju tržnih tehnik in idej. Tako vam ni potrebno skrbeti, da vaša prevedena vsebina ne bo zadovoljila ciljnih potrošnikov, saj bo prevajalska agencija vašo vsebino prilagodila vašim ciljnim trgom.

3. Agencija skrbno izbere prevajalce za vaš projekt

Ta namreč sodeluje s samostojnimi prevajalci, ki se nahajajo po vsem svetu in s tem zagotovi vašemu podjetju dostop do maternih govorcev ciljnega jezika in do prevajalcev, ki imajo bogate izkušnje s podobnega področja.

Prevajalska agencija ima stroge zahteve pri zaposlovanju prevajalcev. Po navadi išče strokovne prevajalce z izkušnjami na izbranem področju (poslovanje, finance, pravo, medicina, izobraževanje idr.).

4. Prevajalska agencija sprejme večji obseg dela in posledično večje izzive

Agencija ima dostop do večje skupine prevajalcev, ki delajo na vašem projektu in posledično lahko hitreje opravi delo. Če vaš projekt zahteva prevajanje vaše vsebine v več jezikov, vam lahko prevajalska agencija zagotovi več prevajalcev, pri tem pa uporablja TM (pomnilnik prevodov). Le-ta omogoča konsistentnost prevodov in enostavnejše prevajanje v bodoče.

5. Prevajalska agencija ima organiziran proces dela

Pri prevajalski agenciji se več ljudi ukvarja z vašim projektom; prevajalec prevaja, druga oseba ureja prevod, tretja pa prevod lektorira. Običajno je tu še vodja projekta, ki skrbi za celoten potek projekta. Vodja projekta skrbi tudi za kakovost, konsistentnost in natančnost prevoda ter za upoštevanje dogovorjenega termina, ki ga zahteva stranka.

6. S prevajalsko agencijo prihranite čas in denar

Pri prevajanju ali lokalizaciji si ne morete privoščiti napake. Prevajanje je spretnost, ki jo je potrebno obvladovati, če ne lahko gredo stvari narobe. Popravljanje napak je drago in dolgotrajno. Še posebej, če je vaša vsebina prevedena v več jezikov, se stroški pomnožijo. Prevajalska agencija lahko to vse uspešno opravi v enem poskusu in zagotavlja kakovost.

7. Prevajalska agencija deluje kot most med različnimi kulturami

Ta običajno sodeluje s prevajalci, ki so materni govorci ciljnega jezika, kar pomeni da razumejo jezik, kulturne in lokalne vplive ter imajo poglobljeno znanje o kulturi in jeziku. Vse to jim pomaga pri prevajanju vsebine in sporočil.

8. Vaš partner pri širitvi poslovanja

Prevajalska agencija sodeluje s podjetji, katera so vstopila v globalno poslovno področje in ravno te izkušnje lahko pomagajo tudi vašemu podjetju. Agencija vam lahko ponudi koristne informacije o trgu, ki jih morda ne boste našli pri raziskavi in analizi podatkov. Njene izkušnje vam lahko pripomorejo pri oblikovanju pravih tržnih strategij.

9. S prevajalsko agencijo boste druge kulture bolje razumeli

Ko sodelujete s profesionalno prevajalsko agencijo, pridobite več kot le storitve prevajanja in lokalizacije. Ciljni trg boste bolje spoznali in tudi razumeli.

10. Prevajalska agencija zagotavlja varovanje osebnih podatkov

Prevajalska agencija zagotavlja zaščito vaših avtorskih pravic in varstvo vseh osebnih podatkov o mobilnih aplikacijah, sporazumih, konferencah in pravnih vprašanjih tako, da le-te ne bodo posredovane tretjim osebam.

 

Ali razmišljate, da bi razširili vaše poslovanje na tuje trge? Pri tem vam lahko zelo pomaga strokovna prevajalska agencija, ki vam delo znatno olajša, saj prevzame odgovornost za organizacijo ter natančnost in lokalizira ter ustrezno prevede vašo vsebino. Zagotovite si natančne prevode in lokalizacijo vaše vsebine, tako da nas kontaktirate na info@kjtranslations.si.